Gå til indhold

Hvad vil du gerne
søge frem?

Ny rekord: Tonsvis af afleverede juletræer på Kredsløbs opsamlingssteder i byen

For fjerde år i træk gjorde Kredsløb det nemt at komme af med det udtjente juletræ ved at tilbyde 14 opsamlingssteder i midtbyen, hvor man indtil 14. januar kunne aflevere sit brugte juletræ, som Kredsløb henter og omdanner til kompost. I år har man med næsten 35 ton afleverede juletræer slået alle tidligere rekorder med ordningen.

Juletræer

Siden juleaften har aarhusianerne let kunne skille sig af med deres juletræ ved at aflevere det på Kredsløbs såkaldte juletræsspots rundt omkring i midtbyen, og det har mange benyttet sig af.


Således har Kredsløb modtaget hele 34,6 ton juletræer, som nu kan blive omdannet til kompost.
Det er fjerde år i træk, at Kredsløb tilbyder afhentning af juletræer som supplement til aflevering på genbrugsstationen og storskrald, og i år er alle tidligere rekorder slået.


Mens rekorden fra forrige jul lød på 23 ton juletræer, blev der således afleveret næsten 12 ton ekstra juletræer i år på byens opsamlingssteder.


Fra 25. december til 14. januar var der oprettet 14 steder i midtbyen og på Trøjborg, hvor aarhusianerne nemt og bekvemt kunne stille det udtjente juletræ, som så blev afhentet og omdannet til kompost. Hertil har boligforeninger også kunne aflevere deres aflagte juletræ.

Tiltaget er også et led i at minimere antallet af juletræer, der bliver smidt som affald i byen eller på de nedgravede beholdere, hvilket Kredsløb typisk oplever en del tilfælde af hen over jul og nytår.


Vi arbejder hele tiden for at give flere muligheder for at bringe så meget som muligt i cirkulation og genanvende og genbruge mest muligt. I år er juletræsordningen også et særligt kærkomment bidrag til de eksisterende ordninger for storskrald, så vi får færre tilfælde af henstillet affald ved beholderne i midtbyen. Derfor er vi selvfølgelig glade for, at så mange aarhusianerne har benyttet sig af muligheden,” forklarer Lars Banke, der er chef for genbrug hos Kredsløb.


Foruden de forskellige juletræsspots, er der afleveret 13,24 ton juletræer via den almindelige storskraldsordning.


Det er også været muligt at aflevere træet på en af de seks genbrugsstationer i Aarhus.
Uanset hvordan man kommer af med sit juletræ, er det vigtigt, at man fjerner julekugler, julehjerter og andet pynt fra træet, da det selvfølgelig ikke kan komposteres.


Er du haveejer, kan du selv udnytte dit aflagte juletræ i haven og kolonihaven til f.eks. at beskytte planter og bede eller som en del af et naturhegn.


Kredsløb forventer igen at gøre det muligt at aflevere juletræet i midtbyen, når julen melder sin ankomst i 2024.

Pressekontakt

Skriv til os

Pressetelefon: 77 88 05 23
(kun opkald)

Pressetelefon